miercuri, 23 mai 2012

Eveniment satelit de amploare al Green Week la Giurgiu



Asociaţia Părinţilor de la Şcoala Generală Nr. 1 Sf. Gheorghe
                                                                                                                                                23 Mai 2012
              Giurgiu


Comunicat de Presă



Asociaţia Părinţilor de la Şcoala Generală Nr. 1 Sf. Gheorghe din Giurgiu a organizat în data de 22 mai 2012 în cadrul Green Week-Apa-esenţa vieţii, sub înaltul patronaj al Comisiei Europene un eveniment satelit de amploare la care au participat toţi elevii acestei şcoli, cadre didactice, specialişti ai Apa Service SA, părinţi şi nu în ultimul rând,  reprezentanţii presei locale, cât  şi ai Radio România şi Agerpress.
 Desfăşurată pe parcursul a aproape 6 ore, acţiunea, care a purtat numele de „Drumul apei de la staţia de captare la robinet şi de la robinet la staţia de epurare”, a constat în prima ei parte în vizita a 300 de elevi şi cadre didactice, însoţiţi de părinţi şi ziarişti la Uzina de apă din Giurgiu, iar în cea de-a doua parte a avut loc o expoziţie de picturi ale elevilor, care au câştigat concursul de creaţie plastică sub genericul Apa-esenţa vieţii. De asemenea, au fost premiaţi elevii care au câştigat concursul de creaţie literară. În final,  25 de elevi au fost recompensaţi cu premii importante, constând în cărţi, blocuri de desen, tricouri,truse de desen complete. Peste 120 de elevi au primit diplome de participare. Esenţa proiectului, aceea de a arăta elevilor ce înseamnă apa, de ce este valoroasă şi, mai ales de ce nu trebuie risipită, a fost atinsă, unele cadre didactice mărturisind că nici ele nu cunoşteau anumite detalii despre dezvoltarea serviciului public de alimentare cu apă al populaţiei.Notorietatea evenimentului a fost crescută mai ales datorită brandului Comisiei Europene şi afişajului făcut atât în şcoală, cât şi la Uzina de apă.
Considerăm că, prin apariţia evenimentului la cele două televiziuni locale, la Radio Romania, cat şi pe agenţia naţională de ştiri Agerpress, acesta avut un impact nu doar local, ci unul naţional.
Mulţumim şi pe această cale cadrelor didactice şi conducerii Şcolii Generale Nr. 1 Sf. Gheorghe pentru sprijin, cât şi lui Gilles Vaille, reprezentant al Direcţiei Generale de Mediu de la Comisia Europeană,  care ne-a ghidat şi sprijinit de la distanţă, dar fiind aproape de noi în toată această perioadă.

Preşedinte                                                                                                         Vicepreşedinte
Ionel Muscalu                                                                                                  Adelina Cartojan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu